top of page
Търсене
Снимка на автораBrightStock

Колко счупени пратки са генерирани в световен мащаб и как да опаковаме продуктите си здраво и красиво


В световен мащаб електронната търговия преживява истински бум, като все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн. С увеличаването на броя на поръчките и доставките, обаче, се увеличават и случаите на счупени или повредени пратки. Това не само причинява неудобства на клиентите, но и води до значителни финансови загуби за бизнеса. Ето защо е изключително важно да се намери баланс между здравата и естетически приятна опаковка.


Колко счупени пратки се генерират в световен мащаб?


С увеличаването на електронната търговия в световен мащаб, значително нараства и броят на пратките, които се изпращат ежедневно. За съжаление, с увеличаването на обема на доставките, се увеличава и броят на повредените пратки. Това е значителен проблем както за търговците, така и за клиентите.


Статистика за повредените пратки

Според различни изследвания и проучвания, между 10% и 20% от всички пратки пристигат при получателя с някакъв вид повреда. Около 11% от онлайн търговците са съобщили за случаи, в които техните клиенти са получили повредени стоки. Тези повреди могат да варират от малки козметични дефекти до сериозни щети, които правят продукта неизползваем.


Причини за повредените пратки


Основните причини за повредените пратки включват:


1. Неадекватна опаковка:

○ Използване на неподходящи или некачествени опаковъчни материали.

○ Липса на достатъчно защитни слоеве около чупливите продукти.

○ Недостатъчно запълване на празните пространства в кутията/кашона, което позволява на продукта да се движи свободно вътре в кутията.

 

2. Неправилна манипулация по време на транспорта:

○ Хвърляне или изпускане на пратките от куриерите или работниците по складовете.

○ Неправилно подреждане на пратките в транспортните средства, което води до натиск и удари.

○ Липса на внимателно отношение към чупливите и деликатни стоки.


Финансови последствия

Повредените пратки водят до значителни финансови загуби. Търговците често са принудени да заменят или възстановяват стойността на повредените продукти, което увеличава разходите им. Освен това, процесът на връщане и повторна доставка води до допълнителни логистични разходи. Също така, честите случаи на повредени пратки могат да навредят на репутацията на компанията и да доведат до загуба на клиенти.

Проблемът с повредените пратки е сериозен и има значително въздействие върху електронната търговия. За да се минимизират тези проблеми, е важно търговците да инвестират в качествени опаковъчни материали и да обучават своите служители в правилни техники за опаковане и манипулация на продуктите.


Как да опаковате продуктите си здраво и красиво?


За да минимизирате риска от повреда на пратките, е важно да следвате няколко основни принципа за опаковане:


●      Избор на подходящи материали


  1. Картонени кутии: Изберете здрави и качествени картонени кутии, които могат да издържат на натиск и удар по време на транспорта.

  2. Бабъл и хартия: Използвайте хартиен бъбъл или разтегателната опаковъчна хартия Bright Stock за допълнителна защита на чупливите продукти. Те осигуряват добра амортизация и предпазват от вибрации.

  3. Въздушни възглавнички и опаковъчни ядра от био разградимо фолио: Тези материали са особено полезни за запълване на празнините в кутията и предотвратяване на движението на продуктите вътре в нея.

 

●      Техники за опаковане

 

  1. Правилно поставяне на продукта: Уверете се, че продуктът е центриран в кутията и не се допира до стените й. Това намалява риска от удар по време на транспортиране.

  2. Запълване на празнините: Използвайте въздушни възглавнички, хартиeн бабъл или разтегателна хартия за запълване на празнините в кутията, така че продуктът да не може да се движи.

  3. Подсилване на кутията: Залепете всички ръбове и ъгли на кутията с качествено хартиено тиксо, за да предотвратите отварянето й по време на транспорта.

 

●      Естетика на опаковката


Освен здравината, е важно и как изглежда опаковката. Красива и естетически приятна опаковка създава добро първо впечатление и повишава удовлетвореността на клиентите.


  1. Брандирани кутии: Използвайте кутии с фирмения ви логотип и дизайн, за да създадете уникален и професионален вид.

  2. Цветна опаковъчна хартия: Добавете цветна опаковъчна хартия или панделки за по-приятен и привлекателен вид.

  3. Персонализирани етикети и картички: Добавете персонализирани етикети и картички с благодарствени послания или инструкции за използване на продукта.


Заключение


С повишаването на броя на онлайн поръчките и доставките, важно е да се обърне специално внимание на опаковането на продуктите. Правилният избор на опаковъчни материали и техники може значително да намали риска от повреда на пратките и да подобри клиентското удовлетворение. В същото време, красивата и професионално изглеждаща опаковка може да създаде позитивно впечатление и да увеличи лоялността на клиентите.

В Bright Stock ние можем да ви предложим всичко това. Нашите екологични опаковъчни решения съчетават eco-friendly подход, естетика, устойчивост и издръжливост, както и улесняват процеса по опаковане. Освен че ще пестите време, ще подобрите продуктивността си, пратките ви ще бъдат 100% защитени, нашите опаковки заемат 5 пъти по-малко складово пространство от пластмасовите алтернативи!


Само от 0.40 лв на малки до средно големи куриерски пратки, вие ще имате перфектната опаковка за вашите продукти и гарантирате незабравимо клиентско преживяване при разопаковане на пратката.

Разгледайте всичките ни опаковъчни решения и направете правилния и информиран избор за вашия бизнес!



7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page